Home Actualitate Timp de 3 luni, Poliţia de Frontieră Română va participa la supravegherea frontierelor Europei din Marea Egee

Timp de 3 luni, Poliţia de Frontieră Română va participa la supravegherea frontierelor Europei din Marea Egee

by Florentina Lup
0 comment

În perioada 18.05-14.08.2020, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la Operaţiunea „POSEIDON 2020”, organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea unei nave maritime de patrulare (MAI 1103 – proiect P-157) din cadrul Gărzii de Coastă.

Nava maritimă şi cele două echipaje, aflate prin rotație la bordul acesteia, vor îndeplini misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare în Marea Egee timp de 3 luni, alături de mijloacele tehnice şi echipajele celorlalte state membre U.E. participante la operaţiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa, în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare (ICC) din Pireu, doi ofiţeri care vor menţine permanent legătura între nava aflată pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între navă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune ,,POSEIDON 2020”este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi în căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenția în cazurile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operațiune, precum şi un schimb eficient de experienţă și de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni.

related posts

Leave a Comment