Home Editorii noștri îți recomandă Testare imunologică, la nivel național

Testare imunologică, la nivel național

by Crina Matei
0 comment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se va începe o testare la nivel naţional după data de 1 iunie cu rolul de a arăta care este procentajul persoanelor din ţară care s-au imunizat în faţa virusului covid 19. Testarea se va face prin intermediul Institutului Naţional pentru sănătate publică.

După data de 1 iunie la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare va începe o testare pentru a vedea care este procentajul persoanelor care s-au imunizat şi prezintă deja anticorpi în faţa virusului Sars Cov 2.

Planul vizează opt regiuni de dezvoltare  unde la nivelul fiecărei grupe de vârstă se vor lua eşantioane pentru testare. Procedura îşi doreşte a fi un studiu de seroprevalenţă.

În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Totodată Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a anunţat că se vor folosi cele mai bune teste existente pe piaţă în acel moment pentru a vedea care este procentul de populaţie care a trecut deja prin boală .

related posts

Leave a Comment