Home Actualitate Reguli noi după 15 mai

Reguli noi după 15 mai

by Crina Matei
0 comment

Un nou set de reguli a fost pregătit pentru români după ieşirea din starea de urgenţă. Saloanele de înfrumuseţare, cabinetele stomatologice şi unele magazine vor fi deschise, dar circulaţia între localităţi nu va fi la „liber”. De asemenea, restaurantele şi hotelurile vor rămâne închise pentru turişti.

Autorităţile au pregătit un nou set de reguli pentru ieşirea din starea de urgenţă. Saloanele de înfrumuseţare, cabinetele stomatologice şi unele magazine vor fi deschise, dar circulaţia între localităţi nu va fi la „liber”. Nici de vacanţe nu ne vom putea bucura prea curând, hotelurile vor rămâne deschise doar pentru sistemul de business.

Participarea la evenimente familiale va fi permisă doar cu un număr limitat de persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Se dă unde verde şi la tratarea pacienţilor în spitale. Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toţi pacienţii care se vor interna trebuie consideraţi ca fiind potenţial infectaţi, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecţiei la toate procedurile medicale efectuate.

Şi transportul în comun va deveni o provocare. Accesul în mijloacele de transport va fi condiţionat de purtarea obligatorie a unei măşti medicale sau non-medicale, care să acopere gura şi nasul. Numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului şi cu respectarea distanţei de minimum un metru între călători.

Magazinele din mall-uri care au intrare separată, direct din stradă, fără comunicare cu restul complexului, vor putea fi deschise după 15 mai, dar vor funcţiona în anumite condiţii.

Sursa foto: secundaTv

related posts

Leave a Comment