Home Editorii noștri îți recomandă O altă “față” a litoralului bulgăresc

O altă “față” a litoralului bulgăresc

by Romanov Alex
0 comment

Litoralul bulgăresc a fost la mare căutare, în acest sezon estival atipic, în rândul turiștilor români. Și este în continuare, ținând cont că și tarifele au scăzut și vor scădea considerabil și în perioada următoare. Iar turiștii care aleg să își petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că, pe lângă vestitele stațiuni precum Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach, litoralul bulgăresc ascunde și câteva destinații cu totul aparte, deși mai puțin cunoscute și promovate.

Potrivit institutului de statistică din Bulgaria, românii ocupa locul doi în clasamentul turiștilor străini. Adică 1,3 milioane de vizitatori anual, dintre care aproximativ 60% vizitează coasta Mării Negre.

Românii care aleg Bulgaria ca destinație de vacanță trebuie să știe că litoralul țării vecine oferă mult mai mult decât binecunoscutele stațiuni estivale.

De pildă, cei care vor să se bucure de un sejur în liniște deplină, departe de agitația cotidiană, pot alege ca destinație Kranevo. Este o mică localitate turistică de vis, situată între Albena și Nisipurile de Aur, la doar 80 km de Vama Veche și la 25 km de Varna. Plaja este cât se poate de generoasă; se întinde pe aproximativ 6 km, iar turiștii au la dispoziție în această zonă hoteluri și vile de 2 și 3 stele.

Sozopol poate fi o altă alegere inspirată pentru iubitorii de natură și vacanțe pitorești. Sozopol este unul dintre cele mai vechi orașe de coastă din țara vecină. Această stațiune este situată în sudul litoralului bulgăresc, pe o peninsula stancoasă, la 34 km de Burgas și 68 km de Sunny Beach. Sozopol este practic împărțit în două: vechiul oraș, unde turiștii găsesc la tot pasul terase și restaurante cochete, iar noul oraș pune la dispoziția vizitatorilor hoteluri de lux, vile și pensiuni și numeroase spații de cazare la cele mai bune condiții.

În cele din urmă, merită să poposim și în Tsarevo. Este cel mai sudic oraș de pe litoralul bulgăresc, fiind situat la 70 km de Burgas. Deși este o destinație mai puțin cunoscută, oferă peisaje spectaculoase, fiind o localitate care se întinde pe câteva peninsule mici. Tsarevo oferă vizitatorilor săi hoteluri de 2, 3 și chiar 4 stele.

sursa foto: holidayme.com

related posts

Leave a Comment