Home Editorii noștri îți recomandă Euthyroxul ajunge în farmacii

Euthyroxul ajunge în farmacii

by Crina Matei
0 comment

Cinci mii de cutii de Euthyrox, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din opt orașe, printre care și Constanța. Președintele Colegiului Farmaciștilor de la malul mării, Vasile Rizea susține că 400 de cutii vor ajunge în zilele următoare, într-o unitate farmaceutică din Tomis 3 și le-a transmis bolnavilor să nu își facă probleme întrucât medicamentul se va putea găsi pe piață.

Pentru a veni în ajutorul bolnavilor cu afecțiuni tiroidiene și pentru a contracara criza de Euthyrox din ţară, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente a încheiat un acord de donaţie cu Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune. În urma acestui acord, cinci mii de cutii cu acest medicament, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din opt orașe, printre care și Constanța.

Euthyroxul este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene. În ultimele luni, acesta a lipsit din farmacii. Președintele Colegiului Farmaciștilor din Constanța, Vasile Rizea spune că, pe fondul crizei de Euthyrox, Colegiul Farmaciștilor din România a solicitat Ministerului Sănătății să organizeze un import special pentru acest medicament. Firma producătoare a anunțat că, în următoarele două luni, va livra o cantitate foarte mare de Euthyrox, care va acoperi toate solicitările.

Medicii endocrinologi spun că în ultimii ani numărul celor care suferă de afecțiuni tiroidiene s-a triplat numărul, în prezent, se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienţi care suferă de aceste afecţiuni. Mai grav este că acestea pot apărea la orice vârstă și tot mai mulți copii par să aibă probleme cu tiroida.

related posts

Leave a Comment