Home Editorii noștri îți recomandă Echipe mobile de vaccinare pentru mediul rural

Echipe mobile de vaccinare pentru mediul rural

by Crina Matei
0 comment

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pentru deplasarea unei echipe mobile de vaccinare în mediul rural primarul localităţii trebuie să se adreseze Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aloca resursele necesare.

„Pentru vaccinarea în mediul rural, actualizăm o instrucţiune anterioară care prevede că, atunci când dorim solicitarea unei echipe mobile, primarul, consiliul local face solicitarea către comitetele judeţene, care alocă, în funcţie de resursele disponibile, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, una sau mai multe echipe de vaccinare. Vaccinarea se va realiza în spaţii puse la dispoziţie de comunitatea locală şi în felul acesta poate fi crescută accesibilitatea la vaccinare a persoanelor din mediul rural”, a afirmat Gheorghiţă la centrul de vaccinare de la Romexpo. 

El a menţionat că alte posibilităţi de vaccinare în mediul rural sunt cabinetele de medicină de familie sau transportul celor care doresc să se vaccineze la centrele din apropiere.

related posts

Leave a Comment