Home Actualitate De astăzi, poliţia va aplica amenzi persoanelor care nu respectă interdicţiile impuse în starea de alertă

De astăzi, poliţia va aplica amenzi persoanelor care nu respectă interdicţiile impuse în starea de alertă

by Florentina Lup
0 comment

Legea privind starea de alertă a intrat în vigoare azi dimineaţă, după ce a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. Amenzile impuse de lege sunt cuprinse între 500 de lei şi 15.000 de lei, cu posibilitatea să fie plătite la jumătate în termen de 15 zile.

Cei care nu respectă măsurile individuale de protecţie şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor vor trebui să achite o amendă cuprinsă între 500 şi 2500 de lei. De asemenea, încălcarea măsurii de izolare la domiciliu va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei.

Nerespectarea interdicţiilor de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise  se va sancţiona cu o amendă între 3.000 lei şi 15.000 lei.  Totodată, cei care participă la eventualele evenimente menţionate anterior vor plăti o amendă de la 500 lei la 2.500 lei.  

related posts

Leave a Comment