Home Actualitate Comisia Europeană stimulează activitățile de cercetare și de inovare cu încă 122 de milioane de euro

Comisia Europeană stimulează activitățile de cercetare și de inovare cu încă 122 de milioane de euro

by Florentina Lup
0 comment

Comisia a mobilizat încă 122 de milioane EUR din programul său de cercetare și de inovare, Orizont 2020, pentru activitățile de cercetare urgent necesare în ceea ce privește noul coronavirus. Noua cerere de exprimare a interesului este cea mai recentă din seria unor acţiuni de cercetare şi de inovare finanţate de UE în vederea combaterii coronavirusului. Ea completează acțiunile anterioare care au vizat dezvoltarea metodelor de diagnosticare, de tratamente și de vaccinuri prin consolidarea capacității de producție și prin implementarea unor soluții ușor disponibile pentru a rezolva rapid nevoile urgente.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: 

„Mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate această pandemie prin testări, tratamente și măsuri preventive. Pentru a reuși să combatem coronavirusul, însă, trebuie să înțelegem, de asemenea, cum afectează aceasta societatea noastră, precum și care ar fi modul optim de implementare rapidă a acestor intervenții. Trebuie să explorăm soluții tehnologice pentru a produce mai rapid echipamente și materiale medicale, pentru a monitoriza și a preveni răspândirea bolii, precum și pentru a asigura o mai bună îngrijire a pacienților.”.

Proiectele finanțate ar trebui să transforme procesele de fabricație în vederea producerii rapide de materiale și de echipamente medicale necesare pentru testare, tratare și prevenire, precum și să dezvolte tehnologii medicale și instrumente digitale pentru a îmbunătăți detectarea, supravegherea și îngrijirea pacienților. Termenul de depunere a propunerilor este 11 iunie 2020. Noile soluții trebuie să fie disponibile și accesibile ca preț pentru toți, în conformitate cu principiile răspunsului mondial la coronavirus. În acest scop, Comisia va include clauze de partajare rapidă a datelor în acordurile de grant care rezultă în urma acestei noi cereri, pentru a se asigura că rezultatele și constatările pot fi utilizate imediat.

related posts

Leave a Comment