Home Editorii noștri îți recomandă Cogealac, o comună acoperită de gunoaie

Cogealac, o comună acoperită de gunoaie

by Crina Matei
0 comment

Câmpurile de la intrarea în localitatea Cogealac s-au transformat în adevărate gropi de gunoi. Pungi și sticle din plastic, scutece folosite, materiale de construcții, resturi alimentare, saci murdari, deşeuri menajere , toate acoperă terenul de la intrarea în localitate dinspre Râmnicu de Jos. Din păcate, vântul care bate cu intensitate în această perioadă în Dobrogea ajută la răspândirea gunoaielor pe o suprafață mare de teren.

Tabloul pare desprins dintr-o localitate de la capătul lumii civilizate, acolo unde nu există legi și nici respect pentru natură. Anul trecut, comuna Cogealac a fost una dintre cel mai amendate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța pentru nerespectarea legislației în domeniul colectării și depozitării deșeurilor. Amenzi de peste 100.000 de lei au încasat Primăria Cogealac și Serviciul Local de Salubrizare al Comunei, numai în 2021. Asta nu pare însă să îi fi speriat pe reprezentanții autorităţii locale care nu au luat nicio masură de stopare a fenomenului. Ba chiar în zonă a părut și un depozit de gunoi amenjat ilegal.

Garda de mediu i-a făcut plângere primarului iar în cursul zilei de marţi prefectul județului a convocat imediat o întâlnire între comisari și edil, ocazie cu care cel din urmă a promis că va lua măsuri pentru remedierea situației, ecologizarea câmpurilor și aducerea lor la starea inițială.

related posts

Leave a Comment