Home Actualitate Acțiune de plantare în municipiul Constanța

Acțiune de plantare în municipiul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Constanța continuă înverzirea a cât mai multor zone din oraș, astfel încât să ne putem bucura de un oraș mai sănătos și de un aer curat. 85 de arbori vor prinde rădăcini în spațiile verzi situate pe strada Mircea cel Bătrân și stațiunea Mamaia. Este vorba despre 19 castani, 41 de arbori lalea și 25 de pruni decorativi.

Arborii au fost aleși pentru a fi potriviți mediului urban, fiind rezistenți la  condițiile specifice de climă și sol.

În paralel, se plantează gazon în parcurile Arheologic, Tăbăcărie, „Regina Maria”, esplanada de pe strada Mircea cel Bătrân și faleza Cazino.

O atenție deosebită se acordă spațiilor verzi din sensurile giratorii. În această săptămână, se reamenajează cu plante perene spațiile situate pe bulevardul Aurel Vlaicu.

De asemenea, pe bulevardul Mamaia, zonele cu spațiu verde din aliniamentele stradale au fost îmbogățite cu arbuști ornamentali.

La fel de importantă este și îngrijirea spațiilor verzi. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât și de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat intervin în toate zonele orașului. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

related posts

Leave a Comment