Home Editorii noștri îți recomandă CNI finanţează construirea unei noi creşe în Mangalia

CNI finanţează construirea unei noi creşe în Mangalia

by PĂUN IONELIA
0 comment

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat, recent, finanţarea construirii unei noi creşe în Mangalia, prin Compania Naţională de Investiţii.

Autorităţile locale au făcut numeroase demersuri către instituţiile guvernamentale pentru a obţine fondurile necesare unei noi construcţii de acest tip, oraşul având, în prezent, o singură creşă. Astfel, la începutul lunii iunie, Consiliul Local a adoptat o Hotărâre, prin care va fi predat către CNI, terenul destinat investiţiei, în suprafaţă de 5000 mp, situat pe strada Ion Jalea din cartierul Dobrogea II.

„Prin acest proiect, extindem infrastructura educaţională şi suntem încântaţi că am reuşit să ne aflăm printre cele 22 de localităţi din ţară, care vor avea creşe noi, cu dotări moderne. În Mangalia, era imperios necesar o astfel de clădire, cererile din partea părinţilor fiind din ce în ce mai numeroase, de la un an la altul. În curând, o a treia creşă va fi construită în oraşul nostru, în cadrul unui proiect finanţat de Ambasada SUA, la Bucureşti. În continuare, vom depune eforturi pentru modernizarea şi extinderea tuturor tipurilor de unităţi de învăţământ din Mangalia”, a declarat primarul Radu Cristian.

Conform documentaţiei tehnice, noua locaţie va dispune de 70 de locuri, structurate pe grupe de copii. Imobilul va avea dormitoare, camere de joacă, spaţiu adecvat pentru servit masa, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, o zonă de primire, dar şi cabinet medical cu izolator şi alte spaţii administrative.

related posts

Leave a Comment