Home Editorii noștri îți recomandă Centura neagră la ambiție și perseverență! Miruna Huțanu, elevă la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale iubește artele marțiale și este și arbitru

Centura neagră la ambiție și perseverență! Miruna Huțanu, elevă la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale iubește artele marțiale și este și arbitru

by PĂUN IONELIA
0 comment

Miruna Huțanu este fata cu mentalitatea de a fi numărul 1. La numai 19 ani, tânăra, elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale este un exemplu de ambiție și motivație. Are centura neagră 2 Dan la karate, stilul shotokan și în plus, a ajuns la nivelul la care a devenit arbitru în sportul pe care îl iubește. Regimul strict și disciplinat din lumea sportului i-a întărit capacitatea de rezistență și a făcut-o mai ușor adaptabilă la viața militară. Miruna este încrezătoare în viitorul ei și spune că are totul plănuit pentru o carieră de succes.

În ring, Miruna Huțanu se dezlănțuie și este de neoprit. Pentru ea nu există cuvântul înfrângere, ci și-a proiectat mentalitatea de a fi mereu numărul 1, iar până la vârsta de 19 ani a reușit. Tânăra este elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unde studiază specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală. A îmbărcat uniforma militară urmând exemplul tatălui său, care e cadru militar. De mică a învățat respectul și dragostea pentru uniforma de marină.

„Tatăl meu a fost cadru militar și îmi plăcea foarte mult când eram mică, când îl vedeam îmbrăcat în uniformă, simțeam o emoție foaret puternică și am spus că asta vreau să inspir și eu la rândul meu”, a declarat Miruna Huțanu

De mică, Miruna s-a pregătit mental și fizic pentru cariera militară. A început să practice karate, stilul shotokan, din clasa a II-a, după ce a încercat și alte sporturi, dar în care nu s-a regăsit. De altfel, Miruna ne mărturisește că sportul a învățat-o perseverența și i-a demonstrat că este unicul drum spre reușita deplină.

„Datorită sportului pe care l-am practicat 11 ani nu mi-a fost atât de greu să mă adaptez la noul stil de viață care este aici. Disciplina și regimul strict pentru mine nu au fost ceva străin”, spune tânăra.

În 2019 a obținut centura neagră 1 Dan, iar în 2020 centura neagră 2 Dan. Miruna Huțanu nu a renunțat la activitatea sportivă după ce a fost admisă la școala militară, ci, mai mult decât atât, a început să exploreze un teritoriu nou, tot din sfera luptelor de contact, kickboxing-ul. Practicarea artelor marțiale a învățat-o pe Miruna să identifice slăbiciunile adversarului, dar și pe cele proprii pentru a putea să le corecteze. Știe ce înseamnă concentrarea și nu se dă la o parte când este vorba de a depune efort suplimentar pentru atingerea unui obiectiv. Perseverența, ambiția și determinarea au dus-o pe Miruna până la nivelul la care a devenit arbitru în sportul pe care îl iubește.

„Toată lumea se gândește că artele marțiale te învață să fi bătăuși, dar nu este așa. Pe lângă faptul că te învață să te autoaperi, îți dezvoltă foarte mult și psihicul. 02.40 + 04.30 beneficiile pe care mi le-a adus sunt numeroase…educatia „, declară Miruna.

Iar Miruna știe exact unde vrea să ajungă. Este încrezătoare în viitorul ei și spune că are totul plănuit pentru o carieră de succes. După absolvirea școlii militare, va continua să studieze și să se perfecționeze în domeniul ales. Pe viitor, Miruna își dorește să ajungă la Poliția de Frontieră. Tânăra îi îndeamă pe toți să-i urmeze exemplul, acela de a nu renunța niciodată la ceea ce îți dorești. Esența poveștii Mirunei se poate aplica nu doar unui sportiv de performanță sau unui împătimit la activităților ce țin de educația fizică. Miruna, o fată de 19 ani din Constanța, este dovada vie că perseverența se învață și că obiectivele, oricât de ambițioase, devin realitate dacă sunt urmărite pas cu pas.

related posts

Leave a Comment