Home Actualitate Bani din bugetul local pentru angajarea bonelor, la Sibiu

Bani din bugetul local pentru angajarea bonelor, la Sibiu

by Florentina Lup
0 comment

Din 3 iunie, primăria va acorda bani din bugetul local familiilor din Sibiu care nu au găsit un loc în creșă sau în grădiniță, pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani, şi care sunt oligate să angajeze bone. Pot beneficia de acest ajutor persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie. Primăria Sibiu va acorda acest ajutor persoanelor care au domiciliul/reședința în municipiu.

Sprijinul financiar se va acorda numai în cazul copiilor pentru care părintele nu a găsit un loc la creșă sau grădiniță publică sau privată, dacă se face dovada că cererea depusă pentru înscriere a fost respinsă din lipsă de locuri.

Ajutorul se acordă doar în cazul în care familia/părintele a încheiat un contract de prestări servicii cu o bonă specializată sau o firmă autorizată să presteze astfel de servicii, conform prevederilor legislative pentru exercitarea profesiei de bonă. 

Familia care solicită ajutorul trebuie să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor locale, şi să facă dovada că nu are datorii la bugetul local. Cuantumul sprijinului financiar va fi diferit, în funcție de venitul net pe membru de familiei:

– pentru un venit net/ membru de familie până la 2.100 lei, ajutorul va fi de 710 lei;

– pentru venit net/membru de familie între 2.101 lei și 2.500 lei, ajutorul va fi de 550 lei;

– pentru venit net/membru de familie între 2.501 lei și 3.000 lei, ajutorul va fi de 390 lei;

– pentru venit net/membru de familie între 3.001 lei și 3.500 lei, ajutorul va fi de 250 lei.

related posts

Leave a Comment