Home Actualitate Administrația Porturilor Maritime Constanța doreşte să fie parte activă a Alianței UE pentru Hidrogen Curat

Administrația Porturilor Maritime Constanța doreşte să fie parte activă a Alianței UE pentru Hidrogen Curat

by Florentina Lup
0 comment

Miercuri, 8 iulie, s-a lansat Alianța UE pentru Hidrogen Curat – EU Clean Hydrogen Alliance, o inițiativă a Comisiei Europene pentru promovarea producției de gaze curate, fără emisii de dioxid de carbon în timpul producției, distribuției și utilizării. Această lansare este inclusă într-un set de inițiative ale Comisiei Europene care marchează recunoașterea hidrogenului ca element cheie al sistemului energetic european complet integrat.

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și-a manifestat interesul de a deveni parte activă a Alianței pentru Hidrogen Curat, care va gestiona pachetul de investiții în proiectele care vor avea ca obiectiv implementarea tehnologiei obținerii, depozitării și transportării energiei verzi cu ajutorul hidrogenului. În strategia pe termen mediu și lung a porturilor maritime românești sunt incluse proiecte green de investiții, axate pe producerea de energii alternative, prietenoase cu mediul.

Uniunea Europeană vizează, în domeniul hidrogenului, asigurarea condițiilor egale pentru diferiți transportatori de energie, un nivel de electrificare mai mare pentru sectoarele end-use, un sistem energetic mai flexibil, descentralizat și digitalizat, utilizarea combustibililor alternativi, inclusiv a hidrogenului, și crearea unui sistem energetic multidirecțional.

De asemenea, se va avea în vedere dezvoltarea sincronizată a coridoarelor de transport TEN-T şi a coridoarele energetice TEN-T, precum și revizuirea Directivei privind Instalarea Infrastructurii pentru Combustibili Alternativi (DAFI).

related posts

Leave a Comment