Home Editorii noștri îți recomandă 36,5%, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României

36,5%, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României

by Crina Matei
0 comment

Rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este, în prezent, de 36,5%, a precizat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%”, a declarat şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, fiind urmat de judeţul Cluj, cu 55%, şi judeţul Constanţa, cu 50%.

related posts

Leave a Comment