Home Economic Studenții și elevii vor bilete online pe CFR

Studenții și elevii vor bilete online pe CFR

by Crina Matei
0 comment

Studenții și elevii solicită de urgență posibilitatea de a achiziționa legitimațiile de călătorie online. În această privință, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al Elevilor au făcut un apel către instituțiile statului.

În prezent, elevii și studenții din România nu au posibilitatea de a-și procura online legitimațiile de călătorie cu trenurile CFR. În acest sens, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al Elevilor cer o rezolvare cât mai urgentă a situației.

“În cazul elevilor, conform unei note interne a CFR Călători, aceștia nu mai pot procura online legitimații de călătorie odată cu punerea în aplicare a prevederilor ordonanței de urgență ce reglementează dreptul elevilor de a circula gratuit cu transportul comun și trenul. Cei care au necesitatea de a călători cu trenul în această perioadă sunt puși în situația de a alege între a acoperi integral costul legitimațiilor de călătorie prin procurarea online și între expunerea la riscul de infectare prin procurarea acestora în mod gratuit de la ghișeele CFR” – se arată în comunicatul emis de Alianța Naționala a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al Elevilor

De altfel, în apelul făcut către reprezentanții Guvernului, ai Ministerului Transportului și Ministerului Educației și Cercetării, elevii și studenții din România mai solicită operatorilor de transport feroviar să asigure infrastructura necesară, respectiv baze de date securizate pentru gestionarea corespunzatoare a datelor personale ale elevilor și studenților.

related posts

Leave a Comment