Home Economic Sprijin pentru fermieri

Sprijin pentru fermieri

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru fermierii români. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat în această săptămână Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021.

Potrivit comunicatului emis de instituție, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă, cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”

APIA a precizat că plăţile pentru schemele finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă se fac în lei, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

sursa foto: agrointel.ro

related posts

Leave a Comment