Home Actualitate Registrul electronic de evidență a zilierilor devine obligatoriu din 25 iulie

Registrul electronic de evidență a zilierilor devine obligatoriu din 25 iulie

by Florentina Lup
0 comment

Persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activități vor fi obligate, începând de sâmbătă, 25 iulie 2020, să renunțe la registrele clasice și să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic.

Ordinul semnat de ministrul muncii și protecției sociale, privind metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor, a fost publicat în Monitorul Oficial și stabilește ca instrument de lucru, pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfășoară, aplicația mobilă denumită „Inspectia Muncii”.

,,De mâine trecem într-o nouă etapă: persoanele care lucrează cu zilieri vor ține evidența lor, precum și a timpului de lucru efectuat, printr-o aplicație care poate fi accesată de pe telefon mobil sau tabletă, iar datele introduse se vor transmite tot în format digital către inspectoratele teritoriale de muncă.”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale.

Aplicația „Inspecția Muncii” este pusă la dispoziție gratuit și este disponibilă, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicațiilor PlayStore sau AppStore.

Toate informațiile necesare unui utilizator al aplicației mobile „Inspectia Muncii” se vor putea obține accesând site-ul: https://www.inspectiamuncii.ro/registrul-electronic-de-evidenta-a-zilierilor, unde sunt disponibile Manualul de utilizare, precum și Termenii și Condițiile de utilizare a aplicației.

Pentru înființarea Registrului, beneficiarii de lucrări care apelează la zilieri trebuie să obțină numele de utilizator și parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în a cărui rază teritorială își au sediul, iar documentele necesare în acest scop pot fi transmise prin email. Utilizatorul care obține parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată lucra în aplicație.

related posts

Leave a Comment