Home Actualitate Angajatorii din sectorul privat sunt încurajaţi să ofere tichete de vacanţă

Angajatorii din sectorul privat sunt încurajaţi să ofere tichete de vacanţă

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, alături de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET), demarează o campanie de informare, prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanță salariaților.

În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară. Voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse și alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.

Avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanță sunt:

  • 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 Lei/angajat/an fiscal;
  • scutirea de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

Voucherele de vacanță sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat. Emiterea voucherelor de vacanță poate fi făcută doar de către entitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice.

Pentru anul în curs, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic. De asemenea, în vederea digitalizării, sunt disponibile aplicații mobile gratuite pentru utilizatori, cât și platforme online de comandă pentru angajatori, prin care se asigură accesul rapid la informaţii, sau se pot plasa comenzi rapide și se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operațiuni și tranzacții.

Important!!! Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungită până pe data de 31 mai 2021, ca măsură de sprijin pentru industria ospitalității, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

related posts

Leave a Comment