Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 34-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 34-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 733 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, ajungând la un total de 71.194    de cazuri. De asemenea 223 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 3 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.333 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 10 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv la Constanța. 

Menționăm faptul că  a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 34, o femeie, de 79 de ani, care prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială grad III, insuficiență cardiacă congestivă grad II, diabet zaharat tip II, femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.333 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 34 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 942 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 295 de persoane internate, dintre care 266 din județul Constanța și 29 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 691 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 73 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate. În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 87 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (34), asistenți medicali (37) și personal auxiliar (16). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 155 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment