Home Actualitate Ajutor financiar pentru firmele din mall-uri

Ajutor financiar pentru firmele din mall-uri

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a propus, în ultima şedinţă de guvern, instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru a reduce impactul negativ asupra operatorilor economici care își desfășoară activitatea în centrele comerciale. Măsura prevede acordarea de ajutor unic nerambursabil care acoperă o parte din costurile cu chiria aferentă perioadei în care activitatea respectivilor operatori economici a fost suspendată în cadrul spatiilor închiriate.

Prin schema de ajutor de stat se vor acorda granturi unui număr estimat de 3.000 de firme. Bugetul schemei de ajutor de stat este de 160 milioane de lei, iar valoarea maximă a ajutorului este de 800.000 euro/beneficiar. Granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei aferentă lunii februarie 2020, pentru maxim 3 luni (15 martie-15 iunie 2020).

Cererile de finanțare depuse în cadrul programului vor fi selectate pe baza principiului ,,primul venit-primul servit”, iar criteriile de eligibilitate vor fi elaborate de MEEMA, care va administra schema și o va implementa în maxim 15 zile de la adoptarea ordonanței de urgență.

Măsura se va aplica, însă, doar după avizarea ajutorului de către Comisia Europeană.

related posts

Leave a Comment