Home Diverse “Vedetele” necuvântătoare ale Microrezervației

“Vedetele” necuvântătoare ale Microrezervației

by Romanov Alex
0 comment

Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța adăpostește în prezent 86 de specii și peste 460 exemplare de animale și păsări. Aduse din mai toate colțurile lumii, acestea s-au adaptat perfect condițiilor climatice de la malul Mării Negre și zilnic sunt admirate de sute de vizitatori. Cu toate acestea, există cu precădere câteva specii care au o “priză” de nedescris la public, așa că ne-am propus să vi le prezentăm în materialul următor.

Extrem de vioaie și comice, nutriile sunt cei mai noi membrii ai Microrezervației. Sosite în luna iulie, cele două exemplare s-au acomodat imediat în noul lor cămin și de îndată îndrăgite atât de personalul de la Complexul Muzeal, cât și de vizitatori.

“Ele sunt originare din America de Sud, din Argentina, Chile, Bolivia, Uruguay, Paraguay, sunt crescute în ferme mai ales, dar și în sălbăticie, unde formează numeroase colonii. Așteptăm cu interes să vedem dacă se va mări familia de nutrii din cadrul Complexului. S-au adaptat foarte bine, nu am avut probleme cu ele.”, declară RALUCA GRIGORE, muzeograf

Printre “vedetele” necuvântătoare ale Microrezervației din Constanța se numără, desigur, și numeroasa familie a cerbilor lopătari.

“Ce este interesant la această specie este faptul că doar masculul prezintă coarne, coarne care încep să se lățească de la mijloc către bază și de aici și denumirea aceasta de lopătari, ele la vârf fiind asemănătoare unor lopeți, iar exemplarul nostru faimos prezintă astfel de coarne, se pot observa cu ușurință aceste coarne lățite la vârf.”, spune RALUCA GRIGORE, muzeograf

Iar după ce vizitează și fotografiază frumoasele exemplare, constănțenii și turiștii se opresc apoi să admire și vestitul cuplu de zebre. O prezența cu totul exotică, am putea spune, pentru țara noastră.

“Cele două exemplare ale noastre, mascul și femelă, sunt originare din Africa. O caracteristică importantă a zebrelor este faptul că acestea nu au niciodată dungile dispuse la fel, iar asta joacă un rol foarte important important, de camuflaj. Dispunerea dungilor le ajută să se piardă în zare, iar prădătorul devine confuz, neștiind încotro să se îndrepte.”, completează RALUCA GRIGORE, muzeograf

Așadar, dacă vreți să vă bucurați de o zi în aer liber, în compania “vedetelor” necuvântătoare, trebuie să știți că programul Microrezervației este de luni până duminică, între orele 10:30 – 18:00.

related posts

Leave a Comment