Home Cultură Normalitatea, aproape?

Normalitatea, aproape?

by Antonia Mocanu
0 comment

600 de petiții. Acesta este numărul pe care Instituția Prefectului Județului Constanța l-a primit în ultimele zile, cu privire la redeschiderea lăcașelor de cult ortodoxe din județ. Motivarea enoriașilor a fost una simplă: își doresc să participe la slujbe. Demersul a fost inițiat și de către Arhiepiscopia Tomisului, care, prin vocea lui IPS Teodosie, cerea același lucru. În replică George Niculescu a spus clar și concis faptul că nimeni nu se dă înlături de la legile în vigoare, nici măcar credința.

„Respectăm și înțelegem demersul înaltului ierarh și al Arhiepiscopiei Constanța, dar Instituția Prefectului – Județul Constanța nu poate fi de acord cu relaxarea măsurilor în ceea ce privește deschiderea bisericilor creștin-ortodoxe, în vederea participării enoriașilor la slujbe, atât timp cât încă este instituită starea de urgență. La fel ca marea majoritate a populației acestui județ, și eu sunt un om credincios, care respectă cuvântul Bibliei. Dar, în această situație excepțională, pe primul loc este sănătatea fiecăruia dintre noi. Ar trebui să privim această perioadă ca pe una de post. Rolul tentației, în acest caz, este jucat de relaxare. O relaxare care ne poate duce departe de țelul nostru comun: să scăpăm de epidemia de coronavirus. Îi rog pe toți credincioșii să nu cadă pradă tentației de a se relaxa, și de a crede că răul a trecut. Încă trebuie să ne luptăm cu acest rău. Așadar, cel mai important este să rămânem sănătoși, optimiști și răbdători. Din ultimele date oficiale, de pe data de 15 mai vom începe să revenim, pas cu pas, la viețile noastre. Totul ține de noi!”, a declarat George NICULESCU, prefectul județului Constanța.

În acest fel cerința pe care enoriașii, dar și Arhiepiscopia Tomisului au avut-o către prefectul județului a fost respinsă vehement. 

related posts

Leave a Comment