Home Administrație publică Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre

Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre

by Crina Matei
0 comment

Consiliul Județean Constanța prin Direcția Generală de Proiecte, a finalizat proiectul „Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”, TREASURE, cod eMS BSB-371.

Proiectul va fi prezentat în data de 13 iulie 2021, ora 13.00  la sediul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de Lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria, Autoritatea Guvernamentală a Districtului Enez din Turcia şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova, a implementat proiectul “Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre” cod eMS BSB-371.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 1 – Promovarea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 1.1 – Promovarea în comun a mediului de afaceri și a antreprenoriatului în sectoarele turismului și culturii, cu o valoare totală de 939.544,00 euro din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa a fost de 27.287,52 euro. Proiectul a fost implementat în perioada septembrie 2018 – iulie 2021, respectiv 34 luni.

Obiectivul general al proiectului a constat în promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele de turism şi cultură în regiunile partenere din Bazinul Mării Negre.

Din perspectiva activităţilor Consiliului Judeţean Constanţa, proiectul a vizat dotarea laboratorului de cercetare subacvatică din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa cu echipamente specifice de cercetare submersă: costume umede, costume uscate, computer de scufundare, sonar, barcă cu peridoc, ROV – vehicul subacvatic, proiector holografic 3D.

related posts

Leave a Comment