Home Actualitate Ziua internațională a păsărilor

Ziua internațională a păsărilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Păsările contează. În 1 aprilie este Ziua Internaţională a Păsărilor, iar sub acest deziderat au fost și colegii noștri în vizită la Microrezervația constănțeană din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii pentru a le face o scurtă vizită înaripatelor. Mai mici sau mai mari, cu un penaj superb păsările constănțene atrag întotdeauna privirile vizitatorilor. Iar în această perioadă constănțenii au parte și de surprize.

Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului este Ziua Internaţională a Păsărilor, sărbătorită în 1 aprilie încă din anul 1906, şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei.

Vizitatorii vor internacționa cu păsările din cadrul Microrezervației de ziua Internațională a acestora, le vor hrăni, vor învăța mai multe despre ele și le vor putea admira.

Peste 50 de specii de păsări pot regăsi constănțenii la Microrezervație, exotice, acvatice, dar și terestre, peste 100 de exemplare.

Cu zborul, cântecul şi frumuseţea lor ne încântă şi  ne inspiră. Sunt sanitari ai pădurilor, împrăştie seminţe, fertilizează solul, oxigenează aerul şi contribuie la stabilizarea climei, în plus, ne dau şi nenumărate lecţii de viaţă, tocmai de aceea este important să le celebrăm în data de 1 aprilie.  

related posts

Leave a Comment