Home Actualitate “Zambește Dulce”, proiect ce vine în sprijinul constănțenilor care suferă de diabet

“Zambește Dulce”, proiect ce vine în sprijinul constănțenilor care suferă de diabet

by Romanov Alex
0 comment

Pe 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, Clubul Rotaract Pontus Euxinus Constanța și Asociația Studenților la Medicină și a Tinerilor Mediciniști, alaturi de sponsorii campaniei (Farmacia Catena, Asociația Sweetland și Novo Nordisk) doresc să atragă atenția asupra acestei boli.

“Zambește Dulce”, proiectul organizat în centrele comerciale Cora City Park Mall și Cora Brătianu reprezintă o campanie de testare a glicemiei. De asemenea, voluntarii sunt la dispoziția celor ce doresc să afle mai multe despre această boală.

Diabetul zaharat este o boală cronică, metabolică, caracterizata prin niveluri crescute ale glicemiei (glucoză sau zahărul din sânge) care, în absența unui tratament corespunzător, duce în timp la leziuni grave ale inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor.

Cu aceasta ocazie, toate persoanele care doresc să își testeze nivelul glicemiei și să afle dacă se încadrează în categoria de risc în cele două centre comerciale sunt așteptate pe data de 14 noiembrie 2021, între orele 10.00 și 16.00.

related posts

Leave a Comment