Home Actualitate Unul din doi angajați ia în calcul schimbarea locului de muncă în 2021

Unul din doi angajați ia în calcul schimbarea locului de muncă în 2021

by Romanov Alex
0 comment

Unul din doi angajați ia în calcul posibilitatea de a-și schimba locul de muncă în 2021. Asta relevă cel mai recent sondaj realizat de cea mai mare platformă de recrutare din România.

Mai bine de jumătate (54%) dintre angajații români care au participat la primul sondaj pe tema locurilor de muncă din acest an, efectuat de platforma de recrutare, recunosc că se gândesc să își schimbe locul de muncă anul acesta, iar 28% au făcut chiar pași concreți în această privință. Deși 2020 a fost plin de provocări din punct de vedere profesional, numărul celor care iau în calcul o schimbare de job este mai mic decât la începutul anului trecut, atunci când șase din zece angajați se declarau nemulțumiți de situația lor profesională și se gândeau să își schimbe locul de muncă.

De asemenea, sondajul efectuat mai scoate la iveală faptul că principala temere a angajaților din țara noastră în ceea ce privește situația profesională din 2021 este că le vor scădea salariile (28%) și, mai mult decât atât, că ar putea prelua mai multe responsabilități la locul de muncă din cauza deficitului de personal (27%).

Chiar dacă perspectivele salariale rămân în continuare principalul criteriu în funcție de care majoritatea angajațior români (39%) aleg un job sau altul, aproape 29% dintre participanții la acest sondaj afirmă că aveau în plan să își schimbe locul de muncă de dinainte de pandemie, pentru că își doresc o nouă provocare în carieră. Pentru 27% dintre respondenți, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate în 2021 este că nu consideră că au suficiente oportunități de dezvoltare profesională la actualul loc de muncă.

Totodată, aproximativ 15% dintre respondenți analizează chiar opțiunea de a-și schimba complet domeniul de activitate, iar 19% se gândesc în prezent mai mult decât înainte de pandemie la perspectiva unui loc de muncă în afara granițelor.

Sondajul online a fost efectuat în perioada 5-12 ianuarie, pe un eșantion de 1.171 de persoane.

sursa foto: mediconecta.com

related posts

Leave a Comment