Home Actualitate Miniștrii Cristian Ghinea și Claudiu Năsui anunță deblocarea măsurilor pentru IMM-uri

Miniștrii Cristian Ghinea și Claudiu Năsui anunță deblocarea măsurilor pentru IMM-uri

by Florentina Lup
0 comment

Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene, și Claudiu Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, au anunţat deblocarea celor trei măsuri de finanțare pentru antreprenori, lansate în contextul pandemiei COVID-19. Soluția identificată asigură resursele necesare pentru a acoperi în întregime bugetul alocat.

Vineri, 15 ianuarie, a avut loc întrevederea cu Comisia Europeană pentru notificarea schemelor de ajutor de stat, iar în săptămâna 22 – 26 ianuarie se aşteaptă avizarea acestora.

Cele trei măsuri de finanțare au ca scop sprijinirea mediului de afaceri, care este extrem de afectat de pandemia COVID și de efectele asupra activității comerciale. Două dintre acestea iau forma unor microgranturi, adică 2.000 euro, și granturi pentru capitalul de lucru, de la 2.000 euro până la 150.000 euro. În cazul celei de-a treia măsuri, granturile pentru investiții, valorile sunt cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro.

După ce bugetul va fi adoptat de Parlament, banii vor intra în conturile aplicanților admiși într-un timp mult mai redus.

related posts

Leave a Comment