Home Actualitate Unde vor fi centrele de vaccinare în Constanța?

Unde vor fi centrele de vaccinare în Constanța?

by Antonia Mocanu
0 comment

În urma întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  pentru prima dată în acest an a fost aprobată pe lângă votarea a două noi hotărâri, lista actualizată a centrelor de vaccinare din județ. Acestea vor intra în circuit etapizat.

În Constanța vor fi două centre de vaccinare la Pavilionul Expozițional și la Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” – Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament, în timp ce la Medgidia, va fi la Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Medgidia. Mangalia va avea, de asemenea centru de vaccinare la Sanatoriul Balnear și de Recuperare, iar Năvodari la Centrul multifuncțional de sănătate. Totodată la Cernavodă vor fi două centre de vaccinare, unul la fosta cantină incintă campus școlar și celălalt la Spitalul Orășenesc Cernavodă.

Ovidiu va avea centru de vaccinare la Centrul Cultural Elena Roizen, iar Valu lui Traian la Centrul pentru Tineret. Centre de vaccinare în județul Constanța vor fi și la Eforie la Complexul „Steaua de Mare”, la Cumpăna la Centrul socio-educativ, iar la Hârșova la Spitalul din localitate. De asemenea și Mihail Kogălniceanu va avea centru de vaccinare la grădinița din comună, iar Negru Vodă la fostul cinematograf. Și Cobadin va avea centru de vaccinare la Căminul Cultural, iar stațiunea Balneară Techirghiol la Centrul Sportiv „Sparta”. Ultimele pe listă sunt Băneasa cu centru de vaccinare în incinta SAJ și Cogealac ce va avea centru de vaccinare la grădinița din localitate.

Etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19  pe teritoriul țării noastre, începe în câteva zile, iar în județul Constanța vor exista 18 astfel de centre.

Amintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

related posts

Leave a Comment