Home Actualitate O nouă vizită la Microrezervație

O nouă vizită la Microrezervație

by Antonia Mocanu
0 comment

În această săptămână am decis să discutăm despre două subiecte diferite în urma vizitei noastre la Microrezervație. Schimbările climatice bruște și modalitatea în care animalele sunt afectate, dar și despre un subiect ceva mai delicat, gripa aviară la păsări. În cadrul Microrezervației regăsim peste 50 de specii de păsări, de diferite mărimi și culori. Însă cel mai important este modalitatea în care acestea sunt îngrijite și alimentația pe care o au, dar și cum sunt tratate în momentul în care se îmbolnăvesc.

Gâștele, rațele și lebedele ar putea fi cel mai afectate de gripa aviară, așa numitele palmipede, dar și alte specii de păsări ce pot fi doar purtătoare, mai ales în perioada sezonului rece.

În acest sens Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are mare grijă și nu primește păsări noi tocmai din cauza riscului mare. De asemenea, tot din cauza schimbărilor climatice animalele de la Microrezervație au parte de atenție specială.  

Știm cu toții faptul că la Constanța nu mai avem de mult timp patru anotimpuri ci mai degrabă două, însă chiar și așa cu puțin ajutor animalele de la Microrezervație sunt în permanență sănătoase, bine îngrijite și dornice să încânte publicul vizitator.

Până data viitoare, nu uitați să profitați de zilele cu soare și să faceți o vizită Complexului Muzeal de Științe ale Naturii deoarece veți pleca cu amintiri frumoase de acolo și cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută. 

related posts

Leave a Comment