Home Actualitate Tatiana Gallova a devenit prima femeie antrenor principal din istoria Ligii Naţionale de Baschet Masculin

Tatiana Gallova a devenit prima femeie antrenor principal din istoria Ligii Naţionale de Baschet Masculin

by Antonia Mocanu
0 comment

BC Athletic Neptun Constanţa a stabilit o premieră în istoria Ligii Naţionale de baschet masculin, cu ocazia meciului jucat în deplasare cu SCM Ohma Timişoara, în etapa a opta a campionatului.

Pe finalul partidei câştigate de gazde la limită, cu 74-73, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a fost descalificat pentru cumul de greşeli tehnice, la scorul de 51-44. În această situaţie, rolul de antrenor principal pentru BC Athletic Neptun Constanţa l-a preluat, pentru restul partidei, Tatiana Gallova (director tehnic la gruparea de pe litoral), care, cu acest prilej, a devenit prima femeie antrenor principal din istoria LNBM.

Astfel, timp de 12 minute și jumătate LNBM a avut în premieră prima femeie antrenor principal din istorie. Sub bagheta Tatianei, constănțenii au reușit un sfert patru excelent, au preluat conducerea și au avut șansa victoriei în ultimele secunde, însă veteranul Pavel Marinov a ratat ținta pe finalul întâlnirii.

Venită în această vară la gruparea de pe litoral, tehniciana slovacă, cea care e şi antrenor la echipa feminină de baschet 3X3 a României, s-a aflat în postura de antrenor principal la BC Athletic Neptun, la Timişoara. Cu ea pe bancă, echipa constănţeană putea câştiga meciul, însă bulgarul Pavel Marinof a ratat, de la 3 puncte, ultima aruncare a partidei (39:59), astfel că scorul final a rămas 74-73 pentru gazde.

Tatiana Gallova este o cunoscătoare a baschetului românesc, după ce a pus umărul la calificarea naționalei României de 3×3 la Olimpiada de la Tokyo și totodată s-a ocupat în această vară de naționalele 3×3 U23 ale României, cel mai recent în cadrul turneului de la Palatul Parlamentului, acolo unde tinerii „Vulturi” au fost vicecampioni mondiali. La această reprezentativă Gallova i-a avut elevi chiar pe frații Mâinea de la Constanța, cei care au lipsit însă la meciul de la Timișoara. Tot la lotul de 3×3, Gallova l-a cunoscut și pe Andrei Talpeș, managerul lui Athletic Constanța și mult timp responsabil de loturile de streetball ale României.  

related posts

Leave a Comment