Home Actualitate Sunteți șomer? La ora actuală, sunt peste 24.000 de posturi vacante

Sunteți șomer? La ora actuală, sunt peste 24.000 de posturi vacante

by Romanov Alex
0 comment

Sunt peste 24.000 de locuri de muncă la nivel național, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În această perioadă, cele mai multe sunt destinate lucrătorilor comerciali, muncitorilor necalificați la asamblarea și montarea pieselor sau agenților de securitate.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la ora actuală, sunt disponibile 24.341 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru poziţiile de lucrător comercial (1.345 locuri de muncă vacante); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.269 de locuri de muncă vacante); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (915 locuri de muncă); manipulant mărfuri (808 locuri de muncă); agent de securitate (741); muncitor necalificat în industria confecţiilor (664); confecţioner cablaje auto (583); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (576); ambalator manual (357), agent de vânzări (343).

Din cele 24.341 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.910 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, iar 6.489 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale sau postliceale.

Alte 5.996 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale, restul de 9.946 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Baza de date a ANOFM este în dinamică, fiind actualizată în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării, potrivit comunicatului ANOFM.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European ofereau pentru această perioadă 242 locuri de muncă vacante, prin intermediul reţelei EURES România.

related posts

Leave a Comment