Home Actualitate Suedia caută studenţi! Studiile universitare de licenţă şi masterat sunt gratuite, pentru cetăţenii din Uniunea Europeană

Suedia caută studenţi! Studiile universitare de licenţă şi masterat sunt gratuite, pentru cetăţenii din Uniunea Europeană

by Florentina Lup
0 comment

Joi, 14 ianuarie, în cadrul evenimentului virtual ,,Study in Sweden Virtual Day”, tinerii românii vor putea discuta cu reprezentanţii University West Sweden, una dintre cele mai prestigioase instituţii academice. Fie că vorbim despre finanţe, business, IT, automatizare sau studii sociale, universitatea are pregătite multe programe pentru tinerii din România.

Evenimentul va începe la ora 15:00 cu o serie de prezentări, iar apoi va continua cu întâlniri private cu studenţii. Cei interesaţi să participe, pot să se înscrie, gratuit, pe platforma evenimentului (https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/21Ly2) pentru programarea întâlnirilor individuale. Sesiunea de înscrieri este deja deschisă.

,,Observăm un interes în creştere la tinerii români pentru Suedia, ca nouă destinaţie internaţională de studiu. O explicaţie rezidă în faptul că sistemul educaţional suedez este extrem de permisiv, axat în principal pe creativitate şi dezvoltare personală, fie că vorbim de studii în domeniul tehnic, ştiinţific sau zona socială. Mai mult, studenţii sunt încurajaţi să lucreze în timpul facultăţii, iar după finalizarea studiilor pot opta pentru prelungirea permisului de şedere pentru a-şi găsi un job. Suedia este o ţară extrem de deschisă cu străinii, unde toată lumea vorbeşte limba engleză, nefiind nevoie să înveţi suedeză pentru a studia sau a te adapta.”, a declarat Ana-Maria Papp, Business Development Manager la IntegralEdu.

Studiile universitare de licenţă şi masterat, în Suedia, sunt gratuite pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, astfel că familiile tinerilor care sunt acceptaţi de o universitate din Suedia trebuie să îşi bugeteze doar costurile de trai.

Costurile lunare pentru cazare variază între 350 şi 500 de euro, iar cele pentru mâncare pot ajunge la 200 de euro. La acestea, se mai adăugă transportul (50 euro), manualele şi materialele didactice (50 euro), sportul şi viaţa socială (150 euro). În Suedia transportul public este foarte bine dezvoltat. Având la dispoziţie, o reţea extinsă de autobuze, trenuri, metrou, tramvaie, deplasările se pot face oriunde, fără maşini.

related posts

Leave a Comment