Home Actualitate Ministerul Finanţelor a decis menţinerea unor facilităţi fiscale

Ministerul Finanţelor a decis menţinerea unor facilităţi fiscale

by Florentina Lup
0 comment

Contribuabilii, care aveau datorii la buget în data de 31 martie 2020, pot cere anularea dobânzilor și a penalităților de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale, până la 31 martie 2021, inclusive.

Debitorii care doresc să beneficieze de amnistierea fiscală trebuie să achite integral obligațiile fiscale principale restante la data de 31 martie 2020 până la data depunerii cererii pentru anulare, să achite integral obligațiile fiscale principale şi accesoriile restante, exceptate de la amnistia fiscal, şi să depună toate declarațiile fiscale obligatorii.

O altă facilitate fiscală menținută de Ministerul Finanțelor până la 31 martie 2021, inclusiv, este eşalonarea simplificată, acordată pentru sume de peste 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice,. Contribuabilii care doresc să solicite acest lucru până la 31 martie 2021, trebuie să aibă depuse toate declarațiile fiscale obligatorii, să achite toate obligațiile bugetare restante la data declarării stării de urgență, să nu se afle în procedura insolvenței sau în dizolvare şi să nu li se fi stabilit răspunderea privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

Pot beneficia de eșalonarea simplificată și debitorii care beneficiază deja de eșalonare la plată, conform Codului de procedură fiscală. Eșalonarea simplificată presupune plata unei dobânzi de 0,01% pe zi de întârziere, jumătate din dobânda uzuală prevăzută de Codul de procedură fiscală, fără constituirea de garanții.

De asemenea, sfera obligațiilor principale restante pentru care contribuabilii pot beneficia de mecanismul restructurării se extinde și la restanţele din perioada 31 iulie – 31 decembrie 2020.

Celelalte termene rămân neschimbate (termenul-limită pentru notificarea intenției de a beneficia de acest tip de restructurare a obligațiilor fiscale este 31 martie 2021, iar cel pentru cererea de restructurare este 30 iunie 2021).

related posts

Leave a Comment