Home Actualitate Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu” Constanța, Centru Regional de vaccinare împotriva COVID-19

Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu” Constanța, Centru Regional de vaccinare împotriva COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Așa cum știm deja prima etapă de vaccinare cu serul Pfizer Biontech este aproape de final, iar Constanța este la un pas de a  da startul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19. În acest sens au început deja pregătirile pentru ca aceasta să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina. Autoritățile anunțau acum câteva zile faptul că acțiunea de imunizare se va desfășura la Pavilionul Expozițional și în spitalul modular amplasat pe Stadionul „Portul“, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare. De asemenea, centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și autorizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

În acest sens, Spitalul Militar de Urgență “Alexandru Gafencu”  din Constanța devine Centru Regional de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID, iar unitatea pune dispoziție aparatura necesară pentru organizarea de către DSP a încă 10 puncte de vaccinare în cadrul Spitalului Militar Modular de pe stadionul Portul.

Amintim că în cea de-a II-a etapă va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în etapa a III-a populația generală.

Sursa foto: https://www.hotnews.ro

related posts

Leave a Comment