Home Actualitate Situație fără precedent

Situație fără precedent

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație dramatică la Constanța. În prag de iarnă, în plină pandemie și creșteri de prețuri la toate utilitățile, angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost anunțati că nu mai sunt bani de salarii. Aproape 1.700 de angajați își vor lua parțial banii aferenți lunii octombrie, iar apoi nimeni nu știe ce se va întâmpla. Mai grav este că această criză se răsfrânge și asupra persoanelor îngrijite în cele peste 15 centre aflate în subordinea instituției.

Practic, în acest moment se poate asigura doar hrana copiilor și adulților aflați în grija statului în Constanța și asta doar până la sfârșitul anului. Plus utilitățile. Însă nici pentru acestea nu se știe cât timp vor mai fi bani.

În acest moment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se confruntă cu o situaţie financiară delicată și are nevoie nevoie, până la finele anului, de suma de 23 de milioane de lei ca să poată asigura cheltuielile de funcţionare a instituţiei. Bani de care însă în acest moment nu dispune. Motiv pentru care la nivelul direcției s-a format o echipă de lucru care încearcă să găsească soluții pentru ca oamenii să poată avea ce pune pe masă. Disponibilizarea angajaților este ultima variantă la care s-ar putea apela.

Salariații spun că nu îi vor abandona pe copiii orfani sau cu dizabilități pe care îi au în grija, însă vor iesi in stradă dacă nu se găsește nicio solutie, pentru că au și familiile lor la care trebuie să se gândească și nu pot face voluntariat pe termen nelimitat. Sunt însă nemulțumiți de această situație și anunță proteste de amploare atât la nivel local cât și național.

S-a ajuns în această situație după ce Ministerul Muncii a sancționat DGASPC cu 25% din fonduri pentru că nu au dus la îndeplinire un proiect care prevederea construirea unor case de tip modular, care trebuiau să fie gata până la finele anului trecut. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum salariații DGASPC suportă consecințele nepăsării vechii conduceri a Consiliului Județean Constanța.  

related posts

Leave a Comment