Home Actualitate Tineri și nehotărâți

Tineri și nehotărâți

by Antonia Mocanu
0 comment

Deși se plâng de lipsa locurilor de muncă, atunci când li se oferă această oportunitate mulți dintre ei ezită să o accepte. Vorbim despre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care invocă diverse motive ca să nu accepte un job, atunci când au ocazia. Este concluzia la care a ajuns o platformă de recrutare a forței de muncă, dupa ce a analizat situația din ultimul an din țara noastră.

Concluziile analizei sunt două. În primul rând numărul de aplicări ale tinerilor între 18 şi 24 de ani pentru locuri de muncă pe platforma de recrutare crescut cu 123% în luna septembrie a acestui an, comparativ cu septembrie 2019. Din păcate însă  doar 18% dintre ei s-au angajat si în ultimele 6 luni.  Pandemia pare să îi fi făcut pe tineri mai harnici și mai reponsabili.

Își doresc stabilitate financiară, experiență și evident un salariu atractiv. Iar ofertele pentru ei sunt dintre cele mai diverse. Peste 27.000 de joburi lunar. Peste 30% dintre cei care își caută un loc de muncă, au avut deja o experiență profesională. Cu toate acestea procentul care transformă intenția în realitate este unul foarte mic. Sunt extrem de selectivi când vine vorba de job.

Salariul rămâne principalul criteriu la angajare pentru 56% dintre tineri, iar acesta trebuie să fie cel puțin între 2.100 și 2.500  de lei, apoi atmosfera de lucru, posibilitatea de a lucra parțial, stabilitatea domeniului, dar și posibilitatea de a lucra de la distanță. Sondajul a fost realizat în luna octombrie, pe un eșantion de 1.217 de respondenți cu vârste între 18 și 24 de ani.

related posts

Leave a Comment