Home Actualitate Situație alarmantă, la Constanța

Situație alarmantă, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație alarmantă la Constanța. Alte trei unități medicale de suport COVID riscă  să aibă soarta Spitalului de Boli Infecțioase. O tragedie poate avea loc în orice moment pentru că cele trei unități nu au autorizație de securitate la incendiu, iar pompierii au descoperit nenumărate nereguli la ultimele verificări efectuate. Unii pacienți se încălzeau cu reșouri sau calorifere electrice, iar în unele saloane au fost descoperite inclusiv lumânări sau  candele. În urma controalelor s-a lasat cu amenzi usturătoare.

A trecut mai bine de o lună de zile de când la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit incendiul în urma căruia 7 oameni au murit pe loc, iar alți 5, ulterior. Se pare însă că nu am învățat mai nimic din această tragedie. O demonstrează cu vârf și îndesat numărul mare de nereguli descoperite de către pompierii de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență în urma controalelor efectuate la unitățile medicale din județ. În saloane, pacienții continuă să se încălzească cu aeroterme sau radiatoare care suprasolicită instalațiile electrice existente, încă mai aprind lumânări sau candele fară să se gândească o clipă la riscurile care îi pândesc. Și nici conducerile spitalelor nu par încă să constientizeze aceste pericole.

De departe însă cel mai grav este faptul că nici în acest moment trei unități de suport COVID continuă să nu aibă autorizație de securitate la incendiu. Asta deși s-au făcut investiții, iar unele dintre ele au fost dotate cu senzori de detecție sau sisteme de semnalizare în caz de incendiu.

În paralel construcția Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța urmează să fie expertizată tehnic. Ulterior, se vor întocmi proiectele tehnice de specialitate și se vor pune în aplicare soluțiile tehnice stabilite prin expertize.

related posts

Leave a Comment