Home Actualitate Secretele unei salate de icre de știucă, perfectă

Secretele unei salate de icre de știucă, perfectă

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe cât este de simplă rețeta produsului, pe atât de gustos este preparatul final. Iar cine ajunge în Delta Dunării nu pleacă acasă fără să guste măcar odată o porție de salată de icre de știucă. Peștele este adus din Dunăre de pescarii locali, iar apoi este preluat de bucătăresele care își pun în practică talentul și priceperea. Iar rețeta nu mai are de mult secrete pentru ele.

Ministerului Agriculturii prezintă produsul „Salată cu icre de ştiucă de Tulcea” – Indicaţie Geografică Protejată ca fiind o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui, de culoare albă-gălbuie, la prepararea căreia se utilizează minimum 29% icre în amestec cu apă minerală şi zeamă de lămâie. Aspectul produsului este conferit de consistenţa cremoasă şi omogenă, iar preperatul final este diferit de alte produse din aceeași gamă datorită faptului că nu se folosesc aditivi alimentari sau coloranți.

În salata de icre de știucă de Tulcea se regăsește deopotrivă tradiția în prelucarea peștelui și iscusința localnicelor. Însă la fel de gustoasă este și salata de icre de crap, ambele produse fiind de altfel preferatele turiștilor atunci când ajung în Delta Dunării. Iar rețetele nu diferă prea mult.

Această nouă indicaţie se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel European. România avea anterior şapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care şase Indicaţii Geografice Protejate :  Magiunul de prune  de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnaţii de Pleşcoi şi Caşcavalul de Săveni.

related posts

Leave a Comment