Home Actualitate Se implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”

Se implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Municipiului Constanța implementează proiectul ”Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”, acronim CREA-CENTERS, prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, alături de parteneri din 4 țări: Municipalitatea Çekmeköy – Turcia (liderul proiectului), Asociația Centrului de de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, Municipalitatea Kavala – Grecia și Municipalitatea Byala – Bulgaria.


Proiectul își propune să stabilească și să gestioneze spații de lucru comune moderne, în care persoane și companii din diferite discipline care operează în domeniul industriilor culturale și creative din Bazinul Mării Negre pot lucra împreună, pot crea o rețea și pot ajunge la potențiali clienți/investitori. Cu contribuția tuturor instituțiilor partenere implicate în proiect, activitățile vor avea loc în cadrul centrelor de creativitate care vor fi înființate în cele 5 țări. În acest fel, se vor crea cooperări, sinergii și o rețea puternică între persoane creative și companii din domeniu. În plus, va fi oferită posibilitatea de a participa la numeroase activități de inovare și creativitate în masă.

În Constanța, spațiile de lucru vor fi puse la dispoziție de către Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” (sala de spectacole, sala de muzică, atelierele de ceramică, arhitectură și design), acestea fiind dotate de la începerea proiectului și până în prezent cu: echipamente IT, incluzând și o imprimantă 3D, laser cutter 3D, videoproiectoare, cuptor pentru ceramică, sistem de sunet, aparate foto/video, diverse unelte și echipamente pentru utilizare în atelierele de lucru, etc., urmând ca în viitor să se desfășoare și alte achiziții.


La finele lunii trecute a avut loc cea de-a doua întâlnire a comitetului de conducere, găzduită de către Municipalitatea Kavala, la care au participat membrii echipelor de proiect și alți invitați. Întâlnirea s-a desfășurat în format hibrid.


Prin intermediul prezentărilor și discuțiilor din timpul întâlnirii, s-au prezentat realizările aferente primelor 10 luni de implementare a proiectului și s-au stabilit acțiunile ce urmează să fie întreprinse în viitorul apropiat, legate de evenimentele de masă ce vor avea loc în cel de-al doilea an de implementare, în spațiile de lucru ale Colegiului ”Regina Maria” din Constanța.

related posts

Leave a Comment