Home Actualitate „Șapte fete”, colecție de vinuri autentice

„Șapte fete”, colecție de vinuri autentice

by Antonia Mocanu
0 comment

O lume veche într-o lume nouă. Un concept, șapte vinuri și multiculturalitate dobrogeană. Aceste elemente a vrut să le scoată în evidență un tânăr doctorand constănțean, care a decis să creeze șapte vinuri experimentale care să ilustreze cât mai bine Dobrogea. A avut alături oameni dragi lui, care l-au susținut și așa s-a născut colecția „Șapte fete”.

Șapte gusturi, șapte viziuni, un singur ținut, Dobrogea. Ciprian Stroe este un tânăr care a dorit să experimenteze și care pentru cercetarea tezei sale de doctorat a creat colecția de vinuri experimentale „Șapte fete”. Alyia, Sibel, Anna, Ilinca, Milena, Chira și Olga fiecare reprezintă pe de-o parte câte un vin și pe de altă parte câte o etnie care trăiește în Dobrogea.

Evenimentul desfășurat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Murfatlar a vrut să fie o combinație între degustatea celor șapte tipuri de vinuri experimentale de către specialiști în domeniu, alături de mâncare care să pună în evidență gustul și savoarea unui vin dobrogean, cât și să întărească și mai mult ideea multiculturalității dobrogene, ce este regăsită atât în povestea celor șapte vinuri, dar și în păpușile reprezentative fiecărei etnii în parte.  

Pentru a da o notă de eleganță și rafinament acestui eveniment de degustare a

Dobrogea, am putea spune a prins aroma unui nou vin, unul creat special pentru a reprezenta cât mai bine ținutul multietnic, iar Ciprian a reușit să facă acest lucru alături de oameni implicați ce i-au fost alături în tot acest timp.  O lume veche într-o lume nouă. „Șapte fete”,  o colecție de vinuri autentice.  

related posts

Leave a Comment