Home Actualitate Sanitas protestează și la Constanța

Sanitas protestează și la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Sindicaliștii Sanitas Constanța au pichetat Prefectura Constanța în cursul zilei de marți. Cadrelor medicale le-a ajuns cuțitul la os și au ieșit în stradă. Potrivit reprezentanţilor sindicatului de la malul mării, nemulțumirile lor sunt generate, în special, de înghețarea majorărilor salariale și neacordarea stimulentului de risc.

Refuzul Guvernului de a acorda salariile pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă potrivit Sanitas o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni.

Pichetări şi mitinguri, de către organizaţiile Sanitas judeţene,  s-au desfășurat în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi. De asemenea, sindicaliştii vor redacta și o scrisoare deschisă către Preşedinţie, membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului European în cel mai scurt timp.

Ca urmare, în funcţie de rezultatul negocierilor, Consiliul Național al Federaţiei Sanitas va decide noi măsuri pe care le va lua în sistem.  

related posts

Leave a Comment