Home Actualitate Sancțiuni pentru parcare neregulamentară

Sancțiuni pentru parcare neregulamentară

by Antonia Mocanu
0 comment

Nouă autoturisme din municipiul Constanța au fost ridicate de către autoritățile abilitate în ultimele zile. Motivul? Acestea erau parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, nefiind ocupate de persoane care au acest drept.

În ultimele zile polițiștii constănțeni au verificat locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, iar în urma acțiunii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 lei și au ridicat un număr de 9 autovehicule de pe locurile special amenajate pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Menționăm faptul că potrivit art. 100, lit. G din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

De asemenea, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea si garantarea drepturilor acestora.

related posts

Leave a Comment