Home Actualitate S-au reluat lucrările la malul surpat

S-au reluat lucrările la malul surpat

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru familiile afectate de alunecările de teren din comuna Cumpăna. Zilele acestea au fost reluate lucrările pe malul stâng al canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona grav afectată.

În urma semnării ordinului de începere a lucrărilor și odată cu primirea fondurilor necesare, în comuna Cumpăna este o adevărată mobilizare de forțe pentru consolidarea malului stâng al canalului Dunăre – Marea Neagră. Lucrările constau în  realizarea platformei de lucru pentru utilajul de foraj, cât și excavarea volumului de material în urma alunecării.

MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna „Pe data de 3 aprilie, Ministerul Transporturilor a eliberat fila de buget pentru Administrația Canalelor Dunăre – Marea Neagră, fapt ce a făcut posibilă emiterea ordinului de reîncepere a lucrărilor la consolidarea malului stâng, în dreptul localității Cumpăna a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Acestea constau în realizarea platformei de lucru pentru utilajul de mare foraj care trebuie să fie amplasat pe teritoriul comunei, în apropierea caselor și care evacuează volumul de material în urma alunecării”.   

Concomitent, se sparg capetele piloților în vederea realizării testelor conform cerințelor proiectantului. Totodată, se realizează aprovizionarea cu piatră, geogrilă, geotextil și carcasele executate dinaintea sistării lucrărilor.

MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna : „Pentru cele opt familii evacuate din luna august 2019, este acea luminiță de la capătul tunelului pe care nu o mai vedeau, pentru că acești oameni își doresc din tot sufletul să se reîntoarcă la ei acasă.

Astfel, îndată ce lucrările vor fi încheiate, cele opt familii care au fost nevoite să își părăsească locuințele în urma alunecărilor de teren se vor putea întoarce la casele lor.

related posts

Leave a Comment