Home Actualitate Ateliere online de scris dramatic

Ateliere online de scris dramatic

by Antonia Mocanu
0 comment

Dacă ești adolescent, dacă îți place teatrul sau măcar ideea de teatru, dacă îți place să scrii, dacă ai chef de joacă în scris și timp liber în izolare, înscrie-te la „Drama pentru toți”. Teatrul de Stat Constanţa găzduiește ateliere online de scriere dramatică pentru adolescenți, un program cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, pasionați de teatru și scris, au la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la atelierele de scriere dramatică, prin completarea unui formular online, la adresa : https://forms.gle/RkDDGJvmRQHyDqsh6. Teatrul este mult mai mult decât ceea ce un spectator vede pe scenă. Teatrul pornește de la un gând, de la o idee. Iar acest prim gând, această primă idee, se transformă în dramaturgie, într-un scenariu, într-o piesă de teatru, baza oricărui spectacol de teatru.

În cadrul proiectului participă adolescenți din Constanța, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamț și Sibiu. Trainerii programului sunt Daniel Chirilă și George Cocoș, actori, absolvenți ai facultăților de teatru, regizori și câștigători ai unor premii importante în domeniu.

La finalul proiectului, cele mai bune texte scrise de adolescenți vor fi publicate într-un volum și chiar vor fi puse în scenă.

related posts

Leave a Comment