Home Actualitate Roaming gratuit și în următorii 10 ani

Roaming gratuit și în următorii 10 ani

by Florentina Lup
0 comment

Pentru a se asigura că cetățenii continuă să beneficieze de roaming fără costuri suplimentare atunci când călătoresc în ţarile Uniunii, Comisia Europeană a propus un nou regulament. Acesta va prelungi normele actuale, care urmează să expire în 2022, pentru încă 10 ani.

Consumatorii vor avea dreptul să beneficieze de aceeași calitate și viteză a conexiunii la rețeaua mobilă, ca și în țara lor, dacă sunt disponibile rețele echivalente. Noile norme vor asigura, de asemenea, un acces eficient la serviciile de urgență.

,,Oriunde ne aflăm în Europa, putem să păstrăm legătura cu cei dragi, să avem discuții de afaceri, fără să ne îngrijorăm că vom plăti facturi exorbitante. Eliminarea tarifelor de roaming este un exemplu important al modului în care UE conectează milioane de cetățeni și le îmbunătățește viața. Noile norme nu numai că vor menține serviciile de roaming la prețurile naționale, dar le vor și îmbunătăți suplimentar.”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

related posts

Leave a Comment