Home Actualitate Procesul de vaccinare, în linie dreaptă!

Procesul de vaccinare, în linie dreaptă!

by Romanov Alex
0 comment

Procesul de vaccinare, în linie dreaptă! Începând din această săptămână, activitatea de vaccinare pentru Etapa I s-a extins pe tot teritoriul României. Astfel, au intrat în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, încă din weekend a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ.

Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

sursa foto: uefiscdi.gov.ro

related posts

Leave a Comment