Home Actualitate Poţi să ceri anularea majorărilor de întârziere pentru neplata impozitelor și taxelor locale

Poţi să ceri anularea majorărilor de întârziere pentru neplata impozitelor și taxelor locale

by Florentina Lup
0 comment

Dacă nu aţi achitat impozitele și taxele locale aferente primului semestru al anului până la data de 31 martie, începând cu prima zi următoare a termenului scadent, respectiv 1 aprilie 2021, se calculează majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Vestea bună este că puteți beneficia de anularea acestora până la 31 ianuarie 2022 inclusiv. Facilitățile fiscale se aplică atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Pentru a beneficia de facilități, trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

  • achitaţi toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
  • achitaţi toate obligațiile bugetare principale și accesorii cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv;
  • depuneţi o cerere de anulare a accesoriilor dupa îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2022.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul  SPIT Constanța.

related posts

Leave a Comment