Home Actualitate Polițiștii locali, extrem de vigilenți

Polițiștii locali, extrem de vigilenți

by Antonia Mocanu
0 comment

Respectarea măsurilor pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire și înfrumusețare a localității, a celor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a circulației pe drumurile publice, precum și cele privind eradicarea comerțului stradal neautorizat în zona piețelor Tomis III, Brotăcei, Cireșica și Tic-Tac sunt verificate permanent de polițiștii locali.

Cu această ocazie au fost verificate 48 de societăți comerciale și legitimate 92 de persoane, fiind aplicate 86 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 27.350 lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile ordine publică, circulație rutieră și activitate comercială.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măștii de protecție, proferare de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public. Astfel, cinci persoane care apelau la mila publicului au fost predate reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială, în vederea reintegrării acestora în societate. În același timp, polițiștii locali au acționat și în zonele aglomerate, precum stațiile CT Bus, mijloacele de transport public de persoane, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

De asemenea, polițiștii mai transmit faptul că apreciază spiritual civic de care dau dovadă cetățenii și îi roagă în continuare să  semnaleze orice faptă care contravine legislației în vigoare la numărul de telefon 0241.484.205- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

related posts

Leave a Comment