Home Actualitate Polițiștii constănțeni dau din nou sancțiuni

Polițiștii constănțeni dau din nou sancțiuni

by Antonia Mocanu
0 comment

Deșeurile menajere sunt printre cele mai comune tipuri de deșeuri pe care le producem în activitatea zilnică și printre cele mai importante din punct de vedere cantitativ. Eliminarea acestora trebuie făcută responsabil,  nu trebuie abandonate și depozitate pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane, etc) și în alte zile decât în cele stabilite pentru colectarea gunoiului menajer conform graficelor.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 145 de sancțiuni, în valoare totală de 107 900 lei, persoanelor fizice și juridice care nu au respectat prevederile legale în privința gestionării deșeurilor, astfel:

-137 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 61 900 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);

-8 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 46 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

Pentru a nu deveni normalitate, semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment